Verlicht met neonverlichting 

Neonverlichting bestaat al sinds begin 1900, maar is de laatste tijd een trend in de moderne woninginrichting. Een beetje neon kan een spannende uitbarsting van kleur en licht geven aan elke kamer, waardoor je ruimte een unieke uitstraling krijgt. Laten we eens onderzoeken wat neonverlichting is en hoe je het in je huisinrichting kunt verwerken. 

Neon

Wat is neonverlichting? 

Neon verlichting is een vorm van koude kathodeverlichting die elektriciteit gebruikt om gassen in glazen buizen gevuld met verschillende gassen, zoals neon en argon, te prikkelen. Door dit proces gaat het gas binnenin in verschillende kleuren gloeien, afhankelijk van het soort gas en de gebruikte druk. Zo gloeit neongas helder rood bij opwinding, terwijl argon een blauwachtig witte gloed produceert. Je kunt ook andere gassen zoals krypton of xenon gebruiken om verschillende kleuren te creëren. 

Hoe werkt het? 

Voor het maken van neonlichten worden buizen van gekleurd glas gemaakt, die vervolgens worden gevuld met verschillende gassen onder verschillende druk. De buizen worden dan aan elk uiteinde voorzien van elektroden en aangesloten op een elektrische voeding die er een elektrische stroom doorheen stuurt als ze worden aangezet. De stroom verwarmt het gas, waardoor het licht uitstraalt in de bijbehorende kleur. Neonlichten kunnen met deze methode in vele vormen en maten worden gemaakt, zodat je gemakkelijk aangepaste ontwerpen voor je huis of bedrijf kunt maken.  

Toepassingen voor neonverlichting 

Neonverlichting wordt veel gebruikt in bewegwijzering voor bedrijven vanwege de levendige kleuren en het vermogen om van verre te worden gezien – maak je dus geen zorgen als je denkt dat neon te fel zal zijn voor je woonruimte! Het wordt ook steeds populairder bij huiseigenaren die een uniek tintje aan hun woning willen geven, en bij mensen die iets speciaals nodig hebben om de sfeer te bepalen op feestjes of speciale gelegenheden. Of je nu iets subtiels of gedurfds wilt, er zijn genoeg manieren waarop je een beetje kleur en plezier kunt toevoegen met neon verlichting! 

Neonverlichting is een van de meest veelzijdige vormen van verlichting die tegenwoordig beschikbaar zijn – maar het gaat niet meer alleen om het geven van licht! Met zijn levendige kleuren en vermogen om in elke denkbare vorm te worden gegoten, is neonverlichting perfect om een uniek tintje te geven aan elke ruimte – of het nu je uithangbord is of je muurkunst in de woonkamer! Als je op zoek bent naar iets speciaals dat opvalt, overweeg dan het gebruik van neonverlichting – iedereen weet tenslotte dat “het verlicht is!”