Ubuntu meer dan dat je denkt

Na tien jaar lang boekhouder te zijn geweest heb ik het gevoel dat ik iets anders wil gaan doen. Ik heb bij een aantal verschillende bedrijven gewerkt en voor tientallen bedrijven de administratie bij gehouden. Bij het bedrijf heb ik jarenlang plezier gehad. Er waren een talloos collega’s die hartstikke aardig waren en waarmee ik echt kapot hebt gelachen. Als je op een gegeven moment met tegenzin opstaat om naar je werk toe te gaan dan moet er voor mijn gevoel iets veranderd moet worden. Echter heb ik geen zin meer om gelijk een nieuwe opleiding te beginnen. Ik zit thuis al met twee kinderen en daar kan ik geen extra opleiding bij doen. Verder heb ik wel een niveau 4 opleiding gedaan op MBO, dus ik kan overal terecht. Ik wil alleen geen administratie meer en ook niet iets wat ik met mijn handen moet doen.

Waar ik heen ga

Toch heb ik iets anders gevonden wat mijn interesse heeft gekregen genaamd ICT. Toen ik klein was kind was ik al bezig met websites maken. Dit heb ik altijd leuk gevonden. Als je ouder wordt dan veranderen ook jouw interesses en wordt je wat meer beïnvloed door je vrienden welke kant je op gaat. Toentertijd had ik geen interesse daarin en had ik toch besloten om een administratie opleiding te doen. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik toch wil leren programmeren. Ik heb mezelf al beetje leren programmeren. Ik ken bijvoorbeeld HTML/CSS, Java en JavaScript. Verdere talen zoals PHP, SQL en python moet ik nog leren. Daarvoor wilde ik een aantal cursussen volgen zodat ik het snel geleerd hebt zonder gelijk een opleiding te doen.

Ik had met succes een cursus over PHP en SQL gehad. Daarmee leerde ik gemakkelijk een database op te bouwen en een link te leggen naar een website. Dit was erg gaaf. Naast deze cursus deed ik ook nog een cursus over Ubuntu. Dat is een open source. Ik wist in eerste instantie niet dat ik er zo veel aan had, maar nadat ik de cursus heb gedaan ging ik alleen beter met programmeren.