Hoe voorkom je stress op het werk?

Vaak zie je dat mensen veel opdrachten tegelijk krijgen terwijl ze aan het werk zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen vaak in tijdnood komen waardoor de leidinggevende boos wordt. Wat er dan voor zorgt dat jij stress op het werk krijgt. Dit kan je voorkomen door tegen je leidinggevende te zeggen dat je te veel werk krijgt en het niet alleen af krijgt. Wat je ook kan doen is mensen om hulp vragen. Gebruik de vorige manieren om stress op het werk te voorkomen.

Wat kan je nog meer doen om stress te voorkomen?

Stel dat je een leidinggevende bent, en je hebt te veel stress door werk. Het zorgt ervoor dat je vaker ziek wordt, misschien krijg je wel een burn-out. Hoe kan je dat voorkomen? Probeer één à twee weken vrij te nemen en als dat niet helpt, kan je misschien leidinggeven op afstand. Met leidinggeven op afstand wordt bedoeld thuis leidinggeven. Dit kan effect hebben omdat je in een thuisomgeving bent. Dat je in een thuisomgeving bent zorgt ervoor dat jij je veilig voelt. 

Wat moet je doen als je stress toch niet weg gaat?

Als je stress maar niet weg wilt gaan, kun je ervoor kiezen om leidinggeven op afstand op te geven. Meld je gewoon ziek en kom terug op het moment dat jij je oké voelt. Je moet niet meer van je lichaam vragen dan je lichaam aan kan! 

Conclusie

Vermijd stress door: 

  • Niet te veel van je lichaam vragen. Jouw lichaam heeft een limiet!
  • Ziek te melden als het nodig is. Als je ziek bent moet je niet doorwerken!
  • Op afstand leiding geven. 
  • Af en toe vakantie te nemen. Niet alleen jouw lichaam heeft rust nodig, ook jouw geest!
woman in black long sleeve shirt covering her face with her hands