De autosloop 

Wat houd een Autosloop nou precies in? Is jouw auto ook stuk of moet je hem laten repareren door een aanrijding, of denk je dat de auto niet meer goed door de keuring gaat. Dan kom je in aanraking met een autogarage. De garage gaat voor jou precies kijken of de auto te repareren is of dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto op dat moment. Als je geluk hebt kan de auto gemaakt worden en zijn de reparatiekosten niet hoger dan de dagwaarde en komt de auto door de keuring heen. Als de reparatiekosten duurder zijn dan de dagwaarde wordt de auto total los verklaard of komt de auto niet door de keuring heen. Dan ga je naar de autosloop.

Wat gebeurd er binnen de autosloop

Binnen de autosloop gaan ze kijken naar de onderdelen die je nog kunt gebruiken en die misschien handig zijn voor de verkoop. Ook halen ze alle vloeistoffen uit je auto zodat de door kan naar de sloop. De gevaarlijke stoffen halen ze er ook uit. De accu is een belangrijk onderdeel die ze echt niet moeten vergeten om eruit te halen omdat die terug moet naar waar die vandaan kwam (ARN) zodat de gevaarlijke stoffen eruit worden gehaald. De rest van de onderdelen die nog wel gebruikt kunnen worden gaan naar de verkoop. Als dat allemaal gebeurd is dan kan de auto naar de shredder. En ben je af van alle kosten die je nog voor de auto moest betalen. Zo kan je op zoek naar een nieuwe auto.

De kosten

Voordat je een auto naar de sloop gaat brengen moet je goed controleren of de autosloop een erkend bedrijf is door de RDW anders kan het zijn dat het niet goed geregeld wordt met de verzekering en de belastingdienst. Als dat wel zo is dan is alles goed geregeld en kan de auto meteen naar de sloop, maar hoe kom je daar? Je moet goed kijken of de auto opgehaald kan worden, of je moet een sleepwagen zien te regelen. Ook krijg je een vergoeding die vergoeding hangt af van hoe zwaar je auto is en hoeveel belangrijke onderdelen er over zijn voor de verkoop. De vergoeding zal wel minder zijn dan de dagwaarde, maar geld is geld natuurlijk. Als ze de auto kunnen ophalen is er wel een kans dat dat van de vergoeding afgaat.